Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Sortiment

Informatie van Groen Kennisnet

Bronnen sortiment en bloembollen
 
CNB productgids bijzondere bolgewassen
Ruim 300 verschillende bijzondere bolgewassen gebundeld en gepresenteerd in een overzichtelijke brochure. Dat is het resultaat van de nieuwe productgids die CNB op de markt brengt. In ‘Bijzondere Bolgewassen oogst 2010' kunnen relaties het aanbod en de noviteiten van het komende jaar terugvinden.
De gids met duidelijke beelden biedt een handig overzicht van bijzondere bolgewassen, ingedeeld naar groep en cultivar. Per cultivar wordt niet alleen de bloeitijd vermeld, maar ook de hoogte van de plant en of deze schikt is voor de pot of snij. De nieuwe productgids is tot stand gekomen in samenwerking met C.S. Weijers & Zonen BV. CNB hoopt hiermee bij te dragen aan de informatiebehoefte bij ondernemers uit het vak.

"Met de brochure willen wij graag onze expertise onderstrepen bij kwekerij en handel als het gaat om bemiddeling in bijzondere bolgewassen", vertelt salesmanager Paul Peters. "We hopen dan ook dat de productgids veelvuldig gehanteerd zal worden." Voor vragen, advies of prijsinformatie kan men terecht bij de productspecialist van bijzondere bolgewassen van het CNB Bloembollen Team.
 
Gebruikswaardeonderzoek tulp
Het Gebruikswaarde-onderzoek tulp nieuwe stijl is in 1996 gestart door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB). Een commissie bestaande uit onder andere telers, handelaren en veredelaars begeleidt dit onderzoek, dat bestaat uit teeltonderzoek op twee locaties (zand- en kleigrond), broeierijonderzoek en houdbaarheidsonderzoek. Doel van het gebruikswaarde-onderzoek is het in kaart brengen van teelt- en broei-eigenschappen en houdbaarheid van nieuwe(re) tulpencultivars. Nadat een serie twee jaar is gewogen en gemeten worden de resultaten gepubliceerd. In cijfers en tabellen worden de cultivars met elkaar vergeleken. De verslagen en een database met de resultaten staan op de website van de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur).
Door de Proeftuin Zwaagdijk is vanaf 2009 gebruikswaardeonderzoek gedaan naar biologische bloembollen.