Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Bollenacademie presenteert boek over lelies

Lelieteler Jakob Kiers van het bedrijf J. Kiers Lelies heeft tijdens de open dag van de Stichting Regionaal Onderzoek Lelieteelt in Noord- en Oost Nederland (ROL) het eerste exemplaar ontvangen van De broei van lelies. Piet Vlaming, secretaris van de Bollenacademie, reikte het boek in Wapse (gemeente Westerveld) aan hem uit. De broei van lelies is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van het broeien van lelies vast te leggen en beschikbaar te maken.
 

Kennis over lelieteelt vastgelegd

HONSELERSDIJK– Hans Kleijwegt van Van den Bos Flowerbulbs BV ontving tijdens de Dutch Lily Days uit handen van André Hoogendijk het eerste exemplaar van De teelt van lelies. Het boek is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van de lelieteelt vast te leggen en beschikbaar te maken.

Beslissingsondersteunend rekenmodel zuiveringstechniek

De businessunit Glastuinbouw van Wageningen University & Research heeft samen met KWR een rekentool ontwikkeld. Deze tool geeft de teler een indicatie van de kosten voor het installeren van een zuiveringsinstallatie voor zijn specifieke situatie, zonder bij iedere toeleverancier een offerte op te hoeven vragen.

Tulpenboek voor studiebollen

Carla Teune, oud-hortulana van de Hortus botanicus Leiden, krijgt uit handen van André Hoogendijk het eerste exemplaar van ‘De teelt van tulpen’ uitgereikt. Het boek is een uitgave van de Bollenacademie om de kennis op het gebied van de tulpenteelt vast te leggen en beschikbaar te maken. André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie: “De tulp is een icoon van ons land en een schoolvoorbeeld van de Nederlandse handelsgeest. Desondanks staat het behoud van kennis van de tulpenteelt onder druk.

Symposium Innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler

Hierbij nodigen we u uit voor het symposium Innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler op woensdag 30 november 10:30 uur in het Congrescentrum, de Voorde 30 in Venray.

Studiedag bollenacademie

Wil je succesvol bloembollen kweken, dan is het van belang te wet hoe planten processen sturen. Tijdens de studiedag Fysiologie en veredeling van bolgewassen voor docenten gaven onderzoekers inzage in actuele kennis. De presentaties zijn beschikbaar.

Zicht op sortiment

Een netwerkbijeenkomst rondom noviteiten voor de tuin en openbaar groen.
 

Bollenacademie presenteert het boek ‘De broei van tulpen’

 
LISSE – Burgemeester Spruit van Lisse heeft vandaag het eerste exemplaar van de teelthandleiding ‘De broei van tulpen’ in ontvangst genomen van André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie. De uitreiking vond plaats op het tulpenbedrijf Van der Slot - Lisse. Stichting Bollenacademie heeft de teelthandleiding ontwikkeld samen met ondernemers en teeltadviseurs uit de sector. Het boek is bedoeld voor zowel studenten als werkenden en voor iedereen met interesse in de productie van tulpen.
 

Gratis MOOC (digitale cursus) over Bodembeheer

Vanaf 10 mei kun je gratis deelnemen aan de door Wageningen University georganiseerde Massive Open Online Course (MOOC) Sustainable Soil Management. Je leert er wat je kunt doen om de bodem te beschermen.

Pagina's