Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws Subscribe to Nieuws

Symposium Innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler

Hierbij nodigen we u uit voor het symposium Innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler op woensdag 30 november 10:30 uur in het Congrescentrum, de Voorde 30 in Venray.

Studiedag bollenacademie

Wil je succesvol bloembollen kweken, dan is het van belang te wet hoe planten processen sturen. Tijdens de studiedag Fysiologie en veredeling van bolgewassen voor docenten gaven onderzoekers inzage in actuele kennis. De presentaties zijn beschikbaar.

Zicht op sortiment

Een netwerkbijeenkomst rondom noviteiten voor de tuin en openbaar groen.
 

Bollenacademie presenteert het boek ‘De broei van tulpen’

 
LISSE – Burgemeester Spruit van Lisse heeft vandaag het eerste exemplaar van de teelthandleiding ‘De broei van tulpen’ in ontvangst genomen van André Hoogendijk, voorzitter van Stichting Bollenacademie. De uitreiking vond plaats op het tulpenbedrijf Van der Slot - Lisse. Stichting Bollenacademie heeft de teelthandleiding ontwikkeld samen met ondernemers en teeltadviseurs uit de sector. Het boek is bedoeld voor zowel studenten als werkenden en voor iedereen met interesse in de productie van tulpen.
 

Gratis MOOC (digitale cursus) over Bodembeheer

Vanaf 10 mei kun je gratis deelnemen aan de door Wageningen University georganiseerde Massive Open Online Course (MOOC) Sustainable Soil Management. Je leert er wat je kunt doen om de bodem te beschermen.

Nyenrode krijgt eigen tulp

Linda van der Slot van Hobaho & Remarkable Tulips, Leen Paape van Nyenrode, Saskia Bodegom van KAVB, Gerrit Grievink van Focusplaza (namens Anthos)

 
Breukelen, 26 april 2016 – Nyenrode Business Universiteit viert vanaf september haar 70-jarig bestaan. Kwekersvereniging Remarkable Tulips uit Lisse biedt in de aanloop naar het lustrum van de universiteit alvast een eigen Nyenrode-tulp aan. Op dinsdag 26 april is tulipa ‘Nyenrode’ gedoopt door prof. dr. Leen Paape, Dean van Nyenrode Business Universiteit. De kleuren van de dubbele rode tulp met gele rand weerspiegelen de kleuren van het wapen van Nyenrode.

Een vliegende start voor de Extractenbibliotheek

Eind 2015 is de Extractenbibliotheek in gebruik genomen: een doorzoekbare bibliotheek van plantenextracten en de stoffen die daarin voorkomen. Hiermee wordt de schat aan nuttige stoffen die planten bevatten eindelijk toegankelijk gemaakt voor bedrijven, kennisinstellingen en andere geïnteresseerde partijen en kunnen ze op termijn ingezet worden voor verschillende markten, zoals de farmaceutische industrie, de agro-chemie en de cosmetica.
 

Doe maar duurzaam - documentaire

Afgelopen zondag was er bij RTL7 de start van de serie "Doe maar duurzaam". In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging men van start met het thema 'Agrarisch'. Deze belangrijke sector is een sector die almaar innoverend bezig is. Dit is ook terug te zien in deze aflevering. Zo zien we een innovatieve techniek voor het coaten van zaden, stappen we in de wereld van de plantenveredeling en maken we kennis met een nieuw teeltsysteem. Maar wat is deze sector zonder de machines? Om innoverend te blijven, moet ook deze tak van de sector blijven innoveren.

Anaerobe grondontsmetting uitgelicht

Anaerobe grondontsmetting is een biologische manier van grond ontsmetten. De feiten rond dit onderwerp zijn op een rijtje gezet in de nieuwste folder van het Beter Bodembeheer-onderzoek. Er wordt ingegaan op hoe het werkt, wat de neveneffecten en kosten zijn en tegen welke combinaties van schadelijke ziekten en plagen en gewassen het effectief is.

Pagina's